HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

#PrayForFatinAfifah

Jam 9.00 pagi tadi, kami dikejutkan dengan pemergian seorang senior sekolah kami, SMK Seri Manjung iaitu Fatin Afifah a.k.a Kak Pipah. Da form 5 tahun nie. Dah 3 minggu maybe dia terseksa, usus dia bengkak, takbole buang air. Sakit dia tu effect sampai ke otak. Otak dia berair so doktor terpaksa bedah. After operate, dia koma. Kami ingat dia kuat, dia boleh lawan penyakit dia. Tapi dah bagi banyak tanda2 yang dia dah nak sedar. Allah lebih sayang dia, dia pergi meninggalkan keluarga dan kawan-ii dia. 

Pagi tadi aku bukak Twitter, dah ramai cakap pasal nie. Aku kaku, taktau nak cakap apa. Dalam hati cakap, "Takpa lah, Allah nak ambil dia, mungkin penyakit yang dia hidap terlampau berat bagi dia, sebab tu Allah ambil dia." Terkejut sangat. Seriously. Rasa macam baru semalam nampak dia kat sekolah. Aku memang tak pernah bercakap dengan dia, tapi pernah nampak. Dia atlet sekolah. Sebab tu ramai sayang dia. Ramai nak dia sihat balik. Tapi apakan daya, kuasa Allah tiada siapa boleh halang.

Lepas Zohor tadi dia dikebumikan. Alhamdulillah takde halangan apa2. Berdasarkan tweet kakak Fatin Afifah, "Dah selamat dikebumikan. Tenangnya wajah arwah. Wangi. Angah akan rindu Pipah sayang." MasyaAllah, kuasa Allah takde sape boleh lawan. Ramai yang sedih, terutamanya family and kawan2 dia.

Teringat waktu Haziq citer, waktu tu dia tengah buat paper SPM. Dia cakap dia nampak Kak Pipah dipimpin pengawas waktu nak pergi tandas. Hmm mungkin waktu tu dia dah pun sakit. Nothing to say, just Innalillah.

Kak Pipah cantik. Betul, dia cantik. Mata dia besar, bila dia senyum lagi cantik. Hopefully arwah tenang kat sana. Al-Fatihah.

Cantik kan? Kata dah. Look at her smile. Hmm Al-Fatihah.

4 comments:

farah deena said...

Al-fatehah, semoga ditempatkan bsama org2 beriman.

Afina Amira said...

Al-fatihah.. senoga roh beliau di cucuri rahmat :')

Arrien::@man!:: said...

Al-fatihah.. semoga arwah dicucuri rahmat oleh -Nya :')

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/