HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Timbang Berat Blog

Selalu nya kan, masalah orang yang internet lembap *like me*,
dia memang benci kalau blog someone tu berat.
Daripada nak blogwalking, terus tekan pangkah sebab lambat sangat loading nya.
Gambar-gambar yang besar saiznya, iklan banyak, widget banyak, memang akan beratkan blog.
Plus kalau yang ada letak lagu, lagi laa berat.

Tadi cari tutorial untuk timbang berat blog.
Ramai yang link kan ke iWebTool .
Tapi dah takboleh bukak.
So, sul pegi PageScoring nie.
Dan hasilnya...





Rasanya boleh tahan ringan laa blog sul nie.
9 saat jee nak loading semua.
Ada jugak blog yang tunggu sampai berjanggut tapi tetap tak habis loading.
Kalau nak tips ringankan blog, klik sini .
Tips daripada kak otai Lyssa kita hihu.

Rajin-rajinkan diri timbang blog yee.
Bukan setakat badan jee nak kene timbang.
*dah lama aku tak timbang berat badan erm*
Sebab kalau berat, orang lain macam kureng sikit laa nak visit blog korang.
Nak design blog biar yang simple, jangan sarat sangat okay.

Adios!
Assalamualaikum.