HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Ever Dream This Man?



Ok entry kali ni agak misteri sikit. Bagi aku yang jenis suka search pasal psikologi ni, yang ni memang minat aku. Actually cita-cita aku nak jadi psychiatrist tapi disebabkan aku masuk kelas akaun time sekolah dulu, musnahlah cita-cita aku sobs sobs T--------------T

"Gambar pakcik mana kau ambik ni sul?"

Ok benda ni yang aku nak cerita. Dikatakan setiap malam, diseluruh pelusuk dunia, beratus orang akan mimpikan mamat ni. Yang peliknya, orang yang mimpi tu, dia tak kenal pun mamat ni siapa. Dan yang lagi pelik, kenapa ramai orang yang mimpikan wajah yang sama?

Kisah selanjutnya :

In January 2006 in New York, the patient of a well-known psychiatrist draws the face of a man that has been repeatedly appearing in her dreams. In more than one occasion that man has given her advice on her private life. The woman swears she has never met the man in her life.

That portrait lies forgotten on the psychiatrist's desk for a few days until one day another patient recognizes that face and says that the man has often visited him in his dreams. He also claims he has never seen that man in his waking life.

The psychiatrist decides to send the portrait to some of his colleagues that have patients with recurrent dreams. Within a few months, four patients recognize the man as a frequent presence in their own dreams. All the patients refer to him as THIS MAN.

From January 2006 until today, at least 2000 people have claimed they have seen this man in their dreams, in many cities all over the world: Los Angeles, Berlin, Sao Paulo, Tehran, Beijing, Rome, Barcelona, Stockholm, Paris, New Dehli, Moskow etc. 

At the moment there is no ascertained relation or common trait among the people that have dreamed of seeing this man. Moreover, no living man has ever been recognized as resembling the man of the portrait by the people who have seen this man in their dreams. 

Sumber : HERE

Creepy kan? Identiti THIS MAN ni masih misteri sampai sekarang. Ada yang beranggapan THIS MAN ni adalah manusia biasa yang berkebolehan masuk mimpi seseorang. Mungkin dalam dunia nyata muka dia sama macam dalam mimpi ataupun sama sekali tidak sama.

Tiap kali dia masuk mimpi orang itu, dia umpama penyelamat. Contohnya aku mimpi aku sesat dalam hutan. THIS MAN ni akan muncul untuk bantu aku keluar dari hutan tu. Lepas tu dia hilang. 

Apa motif dia?

Kalau agama lain, diorang percaya yang THIS MAN ni macam jelmaan Tuhan diorang, nak bantu diorang dalam mimpi. Yang ni aku memang tak percaya lah. Yang Islam tu, jangan percaya. Syirik.

Bagi aku, benda ni mungkin mainan psikologi. Topik-topik macam ni actually menarik minat orang untuk membaca sebab dia macam misteri kan. Lepas tu kita dok tenung gambar THIS MAN ni lama-lama sampai melekat dalam kepala otak. Tak mustahil laa sampai masuk dalam mimpi kan?

Andai kata THIS MAN ni memang wujud, teringin nak berguru dengan dia. Nak tau jugak cara masuk mimpi orang. Nak masuk mimpi orang tu, buat dia rindu aku kah!

"Weyy aku pernah mimpi pasal dia doh! Seramnya :("

Takpayah takut. Kalau korang pernah mimpi pasal dia or nak tau lebuh lanjut pasal THIS MAN, klik sini : http://www.thisman.org/

Ok lapar. Nak makan dulu hihi adios!


8 comments:

Aqila Saleha said...

Belum pernah mimpi macam tu lagi. Nasib xD

Sulyanie Ghazali said...

@Aqila Saleha : haha tu laa sul pun belum pernah XD

Papaglamz said...

Mimpi.... -_-

Sulyanie Ghazali said...

@Papaglamz : mimpi? ...

Wani. J said...

ade juge this men tmbus mimpi org

apakah

Sulyanie Ghazali said...

@Wani. J : hahaha ntah laa xD

Adilla Hasya said...

kalau dia masuk dlm mimpi sbgai penyelamat pun ttp nak bangun sbb muka dia creepy kot macam orang tua penculik yg jahat . *erhh hehe melebih*

Sulyanie Ghazali said...

@Adilla Hasya : creepy gila kan haha dengan kening tebal nya xD