HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

PLKN 2015 Ditangguhkan

Sebut je pasal PLKN, mesti semua terbayang pasal kawad, panas, baju biru diorang tu, penat apa segala mak nenek laa kan. Aku ni taktau bernasib baik or buruk sebab tak dapat PLKN. Diorang kata, PLKN ni best. Best memang best, tapi bab berpanas tu yang aku lemah sikit tu. Aku ni tak tahan panas. Berjemur sikit, dah migrain. Mengada tau badan aku ni. Puk kang haa.

Ramai jugak laa kawan-kawan aku yang dapat PLKN. Diorang share gambar macam happy semacam jee. Tetibe rasa jeles. Dulu taknak PLKN sebab taknak tinggalkan pakwe. HAHAHAHAHAHA PAKWE JADAHNYA DAH PUTUS DAH hmmm T--T

Tapi dengar kata, PLKN untuk tahun ni ditangguhkan yee? Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) 2015 ditangguhkan untuk membolehkan penjimatan RM400 juta. Yelah, negara banyak rugi kan lepas bencana banjir tuu.

Ada yang suka, ada yang "woi aku dah mereput kat rumah ni nak pergi plkn cepat grr" Kesian kau. Sabar laa yee. Ni untuk ekonomi negara. Support laa sikit.

Majulah PLKN untuk negara. Bhahahahaha jadah kau merepek ni sul. Gi mamam plis.

Bye.

7 comments:

Tee Xennov said...

hahaha ... biasolah tu

Muhammad Shahril said...

hahahha . okay2 .. sul kuat sngat meroyan . shahril ni nak pergi tapi, x dpilih pulak dahh . huhuhuhu

Sulyanie Ghazali said...

@Muhammad Shahril kuat meroyan? :( hahaha. boleh buat rayuan kan?

Effa Aziz said...

hahaha. zaman kita dulu terselamat dari plkn. punyalah takut kalau terpilih sebab spoil semua rancangan agenda lepas spm. Alih alih sekarang ni pak najib tangguhkan. Penat hakak cuak dulu dulu. hahaha

Smoochie cuddlekins said...

betul ke tangguh? seronok lah aku cuti puas2 kalau tangguh. hahaha.

Sulyanie Ghazali said...

@Effa Aziz : hahaha tu laa kan? lepas spm macam-macam kita punya plan. kalau masuk plkn semua benda tak menjadi. tu laa, tangguh pulak. taktau laa bila nak mula balik huhu.

Sulyanie Ghazali said...

@Smoochie cuddlekins : ni yang sul baca dekat utusan online hihi. betul laa kot. :3