HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Stronger.


Dah nak dekat sebulan. Aku hadap benda ni dengan tenang dan redha dengan takdir Allah. Orang lain maybe akan kata, 

"alah orang lain pun putus cinta. tak la meroyan macam kau."

Cakap lah apa nak cakap. Benda ni aku yang hadap, bukan kau. Orang lain takkan faham. Dia cinta pertama aku. Dah bagi sepenuh harapan yang he will be mine one day. Relationship bukannya sehari dua hari, tapi 3 tahun. Banyak sangat kenangan, barang-barang yang dia kasi. Nak buang tak sampai hati, letak bawah katil je mampu.

"ramai lagi kan lelaki kat luar sana. takpe, nanti ada laa tu pengganti"

This is not about pengganti or what, this is about hati aku yang tengah sakit ni. Susah nak lepaskan dia. Yes, aku dah stop nangis. But he's still playing on my mind. The worst thing is, aku masih berharap dia datang balik. Walaupun dah banyak kali aku pujuk diri yang dia takkan berpaling dah. Susah nak lupa dia. Lelaki paling hebat pernah aku jumpa. Cara dia layan aku, perfect. Walaupun dia tak pandai memujuk. Ergh sul stop it. Its over now.

Harap dia bahagia kat luar sana, I dont even know whats he doing right now, dia kat mana, sihat ke tak. Tanak amek tau pun. Asalkan dia bahagia, dah cukup untuk aku. :)

Harap dapat pulih sepenuhnya secepat mungkin. Amin :)

4 comments:

norsalihah shaleh said...

Ala kesiannya.... akak xnak bg nasihat seb org hanya mampu bg nasihat tp diri sendiri yg merasaknnya n kalau diri sendiri x kuat bagi segunung nasihat pn xguna...hehe.. just wanna say do what ur heart tells u to do as long as xbercanggah dgn agama dan syariat ok :-)

Norsalihah

Effa Aziz said...

Be strong dear. Allah know best :)

Sulyanie Ghazali said...

@norsalihah shaleh : insyaallah kak thanks bebanyak :')

Sulyanie Ghazali said...

@Effa Aziz : insyaallah thanks a lot :')