HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Tak Rindu Sekolah.


harini start dah budak-budak sekolah masuk sekolah balik. kene bangun pagi, mandi pagi *benda paling aku benci* , gosok baju, pakai baju baru, kasut baru stokin baru, segalanya baru. semangat mesti lain gila kan? ada yang malas, ada pulak yang excited nak pegi sekolah sebab dah penat mereput dekat rumah doing nothing. kesian gila kau dik

well, i miss that moment. tahun ni aku dah tak dapat merasa laa benda-benda tu. dah habis form 5 tahun
lepas. just tunggu result spm jelah tahun ni, bulan 3. wehh debor !

dear my paper spm, apa agaknya khabar mu disana? disini ku sedang dibelenggu rindu...

banyak kenangan manis dekat sekolah sebenarnya. dapat ramai kawan, happy together, terjumpa my first love kat sana. first love.............. ni yang nak emo sikit ni. baru je putus dengan dia bulan lepas. takpe laa takde jodoh :') walaupun aku rasa macam jodoh kitorang actually kuat gila and still need each other untuk lengkapkan diri masing-masing. idk, maybe sekarang bukan masa sesuai. allah pisahkan sekejap untuk aku fokus untuk diri aku sendiri. dan mungkin sampai masa, allah temukan kami balik. insyaallah itu yang aku harap sangat-sangat. bukan nya masih berharap tapi aku cuma redha.

dekat sekolah, aku belajar banyak benda. bukan setakat belajar apa yang cikgu ajar tapi benda lain pun aku belajar. disiplin, hormat menghormati, friendship, nikmat cinta duniawi, macam-macam. thanks for all the precious moment yang aku takkan lupa sampai mati.

tapi kadang-kadang, aku rasa malas nak ingat bab sekolah. ada kenangan pahitnya. pernah rasa, rasa menyesal kenal dengan seseorang tu? aku pernah. banyak kali. hadirnya bawa kebahagiaan, tiba-tiba dia pergi waktu kita perlukan dia. tapi aku ada jumpa satu quote nie,

Jangan benci orang and jangan menyesal kalau kenal dengan seseorang. They come for a reason either blessing or lesson.

setiap yang jadi mesti ada sebab. ada sebab allah temukan kita dengan dia. yang penting jangan benci sehingga memaki, jangan suka sampai memuja

buat masa ni, aku memang tak rindu sekolah. malas nak ingat. but in future, who knows? dapat memaafkan semua orang and... start a new life :)