HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Resepi : Juadah Simple Untuk Berbuka Puasa

salam 5 ramadhan :)

kejap je rasa, dah hari kelima. tapi sampai sekarang tak jejak pasar ramadhan lagi. malas nak keluar sebenarnya kihkih tengah dalam power saving mood gittew.

harini aku nak kongsikan resepi yang sangat simple yang boleh dijadikan juadah berbuka korang nanti. aku jumpa ni dekat facebook, so apa salahnya nak share kan? ;)


1. Roti keju goreng



2. Aiskrim Goreng



3. Burger Roti



4. Roti gulung cheese


5. Banana Pancake



6. Nutella Puff




simple and nampak sedap kan? orang yang tak pandai masak pun boleh try benda ni sebab senang sangat. waktu berbuka pun dah nak dekat, so selamat mencuba :)

20 comments:

Farra N said...

nutella puff tu aduyaii...terliur suda...hehe

Sulyanie Ghazali said...

@Farra N : nampak sedap kan hihi

Lenne Danielle said...

Tqvm! I'm pretty sure this comes in very handy for me (since I can't cook) hahaha :D

Mialia Amelia said...

lama gila x mkn nutella T_T

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yanie,
he3
akak ni kalo nak berbuka mesti kena ada nasik kekdahnya :P he3

pssttt : weols sekarang ni tengah dalam usaha nak unite utara bloggers. uols nak join dak??? our 1st attempt nak buat gathering berbuka posa. kalo nak join pm akak no tepon naaaaa. akak takkan publish dlm blog akak hokeyh :) lets unite

Sulyanie Ghazali said...

@Lenne Danielle : lol me as well XD

Sulyanie Ghazali said...

@Mialia Amelia : sama laa T-T

Sulyanie Ghazali said...

@ArY ShA=AmZaRFaYyAdH : wassalam. hihi sama laa kita :3 gathering bbuka? erm maybe tak kut. :3

Myra Azraff said...

hmmm cedapnye

Lala Rahim said...

Wow bestnya.. thanks for sharing this

Sulyanie Ghazali said...

@Myra Azraff : kan hihi try laa ;)

Sulyanie Ghazali said...

@Lala Rahim : welcome :)

Fara Queen said...

hi, sedapnye burger roti tu. nyum2

fifie feyca said...

awesome.. nmpk sedap...

Sulyanie Ghazali said...

@Fara Queen : try laa sis :3

Sulyanie Ghazali said...

@fifie feyca : kan hihi :3

NARDtheNERD said...

jom try... ehehehe :)

syasandeul said...

yg last tu paling mengancam sbb coklat!! hehe :D
salam ramadan!

SalinaJohari said...

wow..best....tq sharing...

Jue Rahman said...

Nampak sedap..bleh cuba resipi simple ni