HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Review : MN KISSPROOF LIPSTICK

Assalamualaikum !

First time nak buat review product ni huhuhu (macam la kau pro sangat bab2 make up sampai nak buat review bagai) . Harini nak buat review pasal MN Kissproff Lipstick yang tengah hot sekarang. Aku pun baru je beli minggu lepas sebab dekat instagram ramai yang post pasal benda alah ni. Kepada yang still taktau, macam ni bentuk dia :



Kelebihan Kiss Proof Lipstick ni :
  • Matte
  • Kalis Air
  • Tahan lama
  • Warna yang natural dan cantik

But most of reviewers akan kata this lipstick is too dry. Yup, memang dry and agak leceh kalau nak pakai. But the colours are very pigmented! Colour dia cecantik plus warna nude.

Ni koleksi colour dia :


Its soooooo cantik! Rasa nak borong semua. For those yang rasa its too dry, boleh apply lip balm before apply this Kissproof. Tapi jadi tak matte pulak kan? Ok im gong to share with a make up hacks how to matte your non matte lipstick. Macam ni :


Powder tu pakai powder apa-apa pun boleh. I use the Baby Johnson Powder and its works well for me. ♥


My lips wearing code 10! Nampak lain sikit colour dia maybe sebab lighting. So far, its superb :)


5 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yanie,
orang putih bibir pink memang nampak natural
kalo cam iols yang agak kelabu hasap ni kaler apa pulop???? he3

sue sue said...

Cantik.....tapi kita tak reti pakai lipstik..mesti rasa nak padamkan aja..

singgah blogwalking...salam ramadhan! :)

Sulyanie Ghazali said...

@ArY ShA=AmZaRFaYyAdH : tak laa. lipstick ni memang utk semua jenis kaler kulit hihi :3 mesti cantik punya kalau awak pakai )

Sulyanie Ghazali said...

@sue sue : hihi first2 memang rasa tak selesa, kalau selalu pakai okay la :)

Aqilah Azmi said...

heeee qila pakai cod 14 if im not mistaken hehe best tapi mcm nak color lain pula ihihi