HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

Review : BK Peel Off Nail Polish

Assalamualaikum sayangs!

Who loves to colours your nails, angkak kaki! Ok ok dah turun okay buruk sangat rupanya. Idk why im too addicted to colouring my nails. Memang takboleh tengok laa kuku tu kosong, mesti nak colour kuku tu. And yah before this colour dengan inai jelah kan. Imma inai lover! Dulu kerja dekat SR ramai customer tanya "dah kawen eh?" just because of my inai. Hahahaha its not funny duh im 18! Too young to get married.

I love wearing inai since small. Waktu zaman bongok-bongok dulu (sekolah rendah) my friends and I suka colour kuku pakai colour magic. Konon nak buat medi pedi laa kat situ kan. Padahal pakai colour magic je. Lepastu nak basuh punyalah susah. Then budak laki mula ngusik "ayopp nanti ko balik ko excident ko mati nanti Allah tak terima kau sebab kau kaler kuku" Kelam kabut laa pegi toilet balik mencangkung depan sinki gosok kuku.

Tu cerita dulu. Now dah matang (matang kersss). Before this tak pernah pun terfikir nak colour kuku pakai nail polish because its Haram kan wuduk tak sah. But since nail polish jenis peel off ni diperkenalkan, muslims sekarang dah boleh colour your nails selain gunakan inai!


I bought this too for RM3.50/pcs. Murah kan? The actual price is RM10 but that online shop buat clearance sale hihi so lucky me <3 Im not too interested with colour yang like blue, purple, sebab warna biru for your nail? Seriously? Maybe because aku dah biasa pakai inai so im not interested with another colour.

Kelebihan :

- So easy to wear and to peel it off.
- Botol dia kecik so easy to bring along anywhere.
- Banyak pilihan warna sampai rambang mata nak pilih colour apa.

Kekurangan :

- Bila peel off tu kuku macam agak rosak so better rendam kuku tu dalam air suam before peel off.
- Botol kaca so kalau sekali jatuh pangggg pecah (nangis la kau tepi almari)



Soooooo cantik isnt it? I really in love with that red colour sampai rasa macam taknak bukak walaupun duduk rumah je <3 My pink colour is cute too! Terasa diri comel pulak tetibe bila pakai yang pink tu hiks (jangan baling selipar)

For ratings : 8/10 :)

saja nak umbrella gambar muah ciked


2 comments:

leya yeolly said...

saya pun ada guna nail polish ni. warna pink. bau sirap bandung. heheheh

ddjfr said...

beli dekat mana ni ek? akak pun suka sangat inai kuku.