HOME ABOUT LINKIES STUFF DASHBOARD FOLLOW

MDS

Its been a week i'm here, uitm dungun terengganu, for my diploma. Baru 4 hari lepas habis orientasi a.k.a mds (minggu destini siswa). Its quite fun but very tiring week. I got no enough sleep, mandi 2 hari sekali, rasa macam masuk tentera.

First day (21 Nov) hari pendaftaran. Check in bilik, and met my roomate for the first time. Petang tu dah start ada taklimat, taklimat dan taklimat. Dapat tidur pukul 1, kena berkumpul pukul 4.30 a.m. So we need to bangun tidur pukul 3 sebab nanti berebut bilik air. Gosh tidur 2 jam je mana puas weh!

Kitorang banyak habiskan masa dengar taklimat. About kokurikulum, akademik, introducing staf, akademik etc. Outdoor activiti quite fun sebab kitorang kena tidur tepi pantai, hiking, trip to kuala terengganu.

So nak kata mds ni tak best, tak jugak sebab ada activiti yang best. Yang tak best nya OC (fasilitor) layan kitorang macam tentera. And macam budak darjah 3.

So now dah start kelas, so far alhamdulillah takde problem. Cuma agak blur sikit sebab universiti kan lain daripada sekolah. Mula-mula biasa la kan lepasni insyaallah.

I need to sleep now. Bye xoxo


4 comments:

Aqilah ㅤ said...

takpe, sekejap je tu ;D

ros nordin said...

jgn stress.. semua tu nanti memori yang takkan dilupa.. sekali je kot hehehe :)

Syamsid Dhuha said...

I remembered my first orientation , I like it when introducing ourself to other student and my mind like "huish sapa la nama perempuan tu yer , aku nak introduced rase cam excited and pressure pon ada " haha but I agreed with about OC . Most of the senior or worker they like hurm "GK'" Gila kuasa but overall , It's quite fun and gain new experienced as well :D ( Syamsid Blog )

Fieyqa Adelova said...

All the best! :D